Vardagskrydda med sötma och hetta
Rogers sötstarka senap erbjuder en smakrik upplevelse av sötma och kryddighet. Produkten är framställd av svensk senap och tillreds för hand av Roger och hans son Markus. En senap som haft en självklar del av familjens jul och påsktraditioner.
Rogers Senap
Senap på mor Gullis vis
Historien bakom receptet på senapen går tillbaka till Rogers mamma Gulli. Hon ville ta fram en godare senap än vad som fanns i utbudet ute i handeln. Det hela ledde till att senapen kom att bli en viktig familjetradition vid påsk och jul. När Gulli sen gick bort 2005 hade Roger redan tagit över tillredningen av senapen för att låta traditionen fortgå.
Senapen kom också att bli en väldigt uppskattad present bland släkt och vänner. I takt med att fler fick smaka på senapen ökade också efterfrågan på den. När en kollega till Markus 2013 önskade beställa senap föddes idén till det som är idag ”Rogers sötstarka senap”.
” Vår senap är mer än bara senap. Vi vill att den ska användas som en vardagskrydda ”
Rogers Senap
Fortsatt regi med far och son
Sen verksamhetens start har det blivit många exponeringar på olika marknader och fler har kunnat avnjuta senapen som smaksättare. I takt med en ökad kundstock och efterfrågan bytte verksamheten 2022 bolagsform till aktiebolag och Markus klev in som delägare.
Produkten består av en svensk senap som sen tillreds med olika kryddningar och tappas upp i förpackningar, allt görs hemma i Rogers kök. Det finns planer på att ha ett eget tillagningskök där de kan fortsätta att utveckla produkten och utöka sitt sortiment. Ambitionen är att nå ut till hela Halland och övriga landet så att fler kan använda den sötstarka senapen som en del i sin matlagning.
Sötstark smaksättare som passar det mesta
Rogers sötstarka senap finns i tre olika smaker, original på Gullis recept, chili och hot chili. Chili senapen har en söt grund som sen i munnen övergår till hetta.
Senapen passar som en smaksättare att ta till för att lyfta och komplettera andra smaker men den kan också fungera som ensam krydda. Lägg i en klick i till exempel en kall sås, krydda upp marinaden eller pensla senapen som en glaze på det som ska läggas på grillen. Ge också höstens mustiga grytor en söt ton med extra hetta.