Smakupplevelser värdigt Nobelfesten
Källsjö bryggeri & smaksmedja erbjuder kultiverade teer med mousserande egenskaper. Framställda av naturliga råvaror och utan tillsatser. Ett alkoholfritt alternativ att avnjuta till god mat eller som det är.
Källsjö bryggeri & smaksmedja
Rosa bussar och vin
Mikael har alltid uppskattat och intresserat sig för vin och god mat. När han som yngre jobbade som chaufför på de rosa bussarna fick han många smakupplevelser. Genom åren har han även besökt flera vingårdar. Det är under dessa resor han hämtat inspiration till att göra smaker till upplevelser. Kombinationen av Mikaels smakintresse och bakgrund som ingenjör och Yasmines konstnärliga finkänslighet är kärnan i företaget.Att det blev just kulitiverat te är mer en slump.
Brinnande intresse för te
I flera år drev Mikael ett konsultbolag inom brandsäkerhet tills han en dag längtade efter att göra något nytt. I ett år stod han i köket hemma i Göteborg och experimenterade med att fermentera te. Han upptäckte att te beter sig som vindruvor vid framställning av vin. Där i köket föddes visionen om att ta fram en ”vinportfölj” med alkoholfria alternativ.
Vi använder naturliga råvaror och har en öppen jäsning vilket gör att platsen vi har bryggeriet på också har betydelse för smakupplevelsen
Källsjö bryggeri & smaksmedja
Råvaror från skog och hav
Ett mejeri i Källsjö som var till salu, längtan till landsbygden och att få vara nära naturen i bryggandet blev startskottet för Källsjö bryggeri och smaksmedja. Inne i bryggeriet har Mikael använt sig av sin ingenjörskonst, allt är byggt och designat av honom själv för att kunna ha kontroll på framställningen. Hög kvalitet är något som genomsyrar verksamheten. Råvarorna är väl utvalda och en del handplockas i skogen och ur havet. Att använda det lokala och det som växer vilt i naturen är något som de också vill utveckla mer.
Framgångsrik smaksmedja
Tillsammans med välmeriterade kockar har de bryggt en portfölj med sju kultiverade teer. På kort tid har Källsjö bryggeri och smaksmedja fått både priser och varit synliga i media. Det stora genombrottet kom 2023 då Nobelfestens gäster bjöds på Senchan som det alkoholfria alternativet till förrätten.
Senchan är helt bryggd på te och har en cavaliknande karaktär med en mjuk och fräsch ton toppad med sötma. Passar till en buffé i toner av medelhavet.
Rosé Senchan är ett smaksatt te med mousserande karaktär med smak av sommarens bär och blommor. Passar att avnjuta på picknicken en skön sommardag eller till grillat på kvällen.
Gran erbjuder en örtig fräschör och upplevelsen av skogens lugn. Passar att bjuda på till höstens skörd av rotfrukter, nyplockad svamp eller en mustig lagrad ost.
Tång, en ”havschampagne” av handplockad sockertång i samarbete med Ten island sea farm. Tången ger en mineralton som påminner om Champagneområdets druvor vilka växer på en gammal havsbotten. Passar till lite mer fetare mat eller en härlig soppa med havets läckerheter.