Fermenterad sprudlande och god naturdryck
Hallands Kombucha är bryggt med omtanke om både människa och miljö. En dryck som är KRAV-märkt och är både nåringsrik och innehåller goda bakterier. Passar att både ha som måltidsdryck eller ha med på picknicken.
Hallands Kombucha
Från tandläkare till hantverksbryggare
2013 startade Christina Törnvall sin verksamhet Hallands Kombucha. Christina har jobbat som tandläkare uppe i Stockholm i många år men efter att livet ville något annat så tog hon sig ner till Halland, till platsen hon var uppväxt på och där hon brukar tillbringa sommaren. Till en början experimenterade hon med fermentering då hon hade stort intresse i ren mat och hur bakterier påverkar våra kroppar.
För mig är Hallands Kombucha livets vatten med både energi och näring
Hallands Kombucha
Rena råvaror och smaker
Christina kallar sin kombucha för livets vatten. Kombuchan är bryggd med omtanke om både människa och natur. En god tarmflora förbättrar immunförsvaret, hormonbildning och andra viktiga funktioner i kroppen. Råvarororna är lokalproducerade och kommer från ekologiska odlingar, vattnet till drycken tas från Lygnern som ligger i närheten av bryggeriet och flaskorna är producerade i Halland.
Dryck att njuta av
Kombucha har en speciell smak men är värd att testas. Drycken passar både till att lyxa till middagen med, ha som sällskapsdricka eller ta en hutt för att förbättra matsmältningen. I sortimentet finns diverse smaker alltifrån friska, somriga till mer kryddiga och mustiga. Passa på att njuta av Äpple och ingefära vid juletid, eller av jordgubb och lime en skön sommarkväll och kanske halländsk fläder till midsommarfesten.